facebook

Spåra och hitta personer med demens som går vilse

Varje dag går hundratals personer vilse som lyder av alzheimers eller demens.
Dessa personer har nedsatt förmåga att bl.a. uppfatta tid samt plats vilket resulterar i enorm oro för anhöriga men även stora utgifter i form av personalkostnader för vården.

MiniFinder Pico är en kostnadseffektiv lösning som utan problem ersätter kommunernas dyrbara lösningar som idag EJ fungerar tillfredställande.

 

Hur kan vi förhindra att person med alzheimers/demens går vilse?

Vi har tagit fram en enhet som kan placeras lämpligtvis i fickan på personen som behöver spåras i realtid. Enheten är utrustad med GPS- samt GSM-antenn och heter så mycket som "MiniFinder Pico".
Pico bygger på avancerad positioneringsteknologi som tillsammans med spårningstjänsten Tracktor erbjuder er positionering av personer i realtid på en karta ifrån datorn, mobilen eller surfplattan.

 

Hur spårar man?

  1. Starta enheten och placera den sedan på bäraren.
  2. När bäraren (personen som lyder av demens) kommer ut ur huset ser du honom/henne i realtid på en karta från din dator, mobil eller surfplatta.
  3. I kartan kan du förutom position ställa in säkra zoner, få larmnotiser mm. Allt kan ställas in efter behov. Kontakta oss så berättar vi mer på 0470-786833

 

Klicka här för att läsa mer om enheten MiniFinder Pico.

Läs mer om vår Larm- och Spårningstjänst Tracktor.