facebook

Körjournal

Vill du investera i en körjournal till din bil? Här kan du hitta de körjournaler som vi på MiniFinder och GPS:er har att erbjuda! I våra specialanpassade GPS trackers har vi byggt in en elektronisk körjournal för automatisk insamling, analys och rapportering av data. På så sätt kan får du godkända grunder för din körning, vilket verkligen kan vara bekvämt du då kör tjänstebil.

Att investera i en elektronisk körjournal kommer både spara dig tid, pengar och energi då du slipper anteckna all körning för hand – allt sådant sköter den elektroniska körjournalen åt dig. Oavsett vilket fordon du kör, samt hur, var och när du kör så kommer körjournalen att underlätta för dig. Kolla in vilka produkter vi har att erbjuda då du vill köpa en elektronisk körjournal!Produktjämförelse (0)


Elektronisk Körjournal

Elektronisk Körjournal

Med elektronisk körjournal från MiniFinder ansluts bilen till molnet och du tar del av flera smarta ..

1 399 Kr Exkl. moms: 1 119 Kr

MiniFinder Elektronisk Körjournal

MiniFinder Elektronisk Körjournal

Med elektronisk körjournal från MiniFinder ansluts bilen till molnet och du tar del av flera smarta ..

1 399 Kr Exkl. moms: 1 119 Kr

MiniFinder Zepto GPS tracker

MiniFinder Zepto GPS tracker

MiniFinder Zepto är marknadens minsta GPS tracker för snabbanslutning via fordonets diagnostiku..

1 399 Kr Exkl. moms: 1 119 Kr

Visar 1 till 3 av 3 (1 Sidor)

Körjournal – vad är det?

Med en vanlig körjournal är det du själv som bilförare som ansvarar för att anteckna i journalen. Det innebär att du själv både måste räkna ut och skriva ner dina körningar som du har rätt att göra avdrag för, samt hålla koll på och sortera alla underlag för godkända bevis.

Detta är både tidskrävande, påfrestande och krångligt, och det är inte ens säkert att du får godkänt för all körning om underlagen inte är tillräckligt tydliga. Det är inte alltid så lätt att hålla koll på vilka sträckor som kördes i tjänstebil och vilka som kördes utanför tjänsten.

När man tecknar körjournal på det här sättet är det oftast också nödvändigt att man går efter en slags körjournal mall. Det i sig är också krångligt och kräver en hel del pappersarbeten som lätt kan bli röriga!


Körjournal mall

Som tidigare nämnt så är den klassiska och mer ”gammeldags” versionen av körjournal fortfarande något som många använder sig av, vilket också kräver en körjournal mall. Det i sig innebär en hel del antecknande, funderingar och underlag för att körjournalen ska anses som godkänd.

Den som kör bilen, eller fordonet, måste noggrant och precist anteckna alla resor som görs under tjänst, exempelvis i en tjänstebil. Föraren kan själv bestämma om den ska föras på papper, på datorn eller på något annat sätt – oavsett ska alla körningar i tjänst skrivas ner och finnas redo med underlag. En körjournal ska exempelvis innehålla:


 • Bilens mätarinställning vid årets början och slut
 • Bilens registreringsnummer
 • Uppgifter om bilföraren
 • Tankning, sträckor som körts i tjänst samt adresser för de olika resorna


För att på enklast möjliga sätt hålla koll på vad som ska finnas med där i anteckningarna finns det en viss mall för körjournal som du kan använda dig av. Skatteverket har skapat en egen körjournal mall där de rekommenderar vad den ska innehålla och hur det ska se ut.

Vill du inte göra en egen körjournal finns det även färdiga körjournalsmallar att köpa online på ett flertal olika sidor. Så länge de innehåller alla de rubriker och uppgifter som ska stå med för att underlaget ska gälla är det ett väldigt smidigt sätt för att hålla koll på antecknandet.


Effektivisera med en elektronisk körjournal

Till skillnad från de klassiska varianterna av att föra körjournal är en elektronisk körjournal så mycket enklare och smidigare att använda sig av. Med våra elektroniska körjournaler går det hur snabbt och smidigt som helst att bara plugga in den i fordonet för att sen påbörja datainsamlingen.

Med en elektronisk körjournal slipper du allt som har med mallar, anteckningar och oreda bland alla papper. Du behöver inte heller spara och hålla koll på olika underlag för körning av olika sträckor, när du tankat, vilket som körts i och utanför tjänst och så vidare.

Din körning kommer både bli mer effektiv och mer behaglig, och så kan du alltid känna dig trygg med att du har tydliga underlag för de gånger du kört tjänstebil. Det enda du behöver göra är att plugga in den, trycka igång den inför körningen, och sen bara se på när allt hanteras automatiskt direkt via den lilla enheten.


Elektronisk körjournal – vilken ska man ha?

Med tanke på att det här med funktionen om automatiserad elektronisk körjournal växer sig allt större på marknaden kan det kännas svårt att veta vilken variant man ska välja. Är man sen tidigare inte heller van att låta allt sådant hanteras av en liten dator kan valet bli ännu svårare.

Frågar du oss så har vi ett självklart svar på den frågan. Du bör investera i en GPS tracker som vi på MiniFinder utvecklat tillsammans med elektroniska körjournaler. Genom att installera vår MiniFinder Zepto GPS tracker i ditt fordon får du tillgång till vår elektroniska körjournal direkt i din digitala enhet.


Elektronisk körjournal - MiniFinder Zepto

Med MiniFinder Zepto har du som bilförare alltid tillgång till att spåra, övervaka och följa bilen var, när och hur du vill. Utöver det kan du även välja att koppla in Zepto för att få tillgång till vår elektroniska körjournal. All hantering och insamling av data sköts då automatiskt och konverteras sen till en komplett körjournal.

Med den inkopplad i din bil eller något annat fordon slipper du tänka på att anteckna alla körda sträckor, datum, tankningar, adresser och liknande för hand varje gång du kör din tjänstebil. Oavsett om du kör privat eller i tjänst kan du välja att koppla på körjournalen för att få den information du behöver. Allt sker i realtid för bästa möjliga positionering.


 • Spåra, övervaka och följ ditt fordon i realtid
 • Platsloggning och historik
 • Elektronisk körjournal med automatisk konvertering
 • Direkt hantering i MiniFinder GO
 • Konstant uppdatering av positionering vid användning
 • Rapporter och analys
 • Stöldskydd


Det bästa med MiniFinder Zepto och systemet för elektronisk körjournal är att de kan användas i alla fordon vid behov. Installationen är både snabb, smart och smidig, och så hanteras allt direkt via din digitala enhet.

MiniFinders spårningssystem har många smarta lösningar som garanterat kan underlätta för dig som vill ha en elektronisk körjournal. Med den kan du båda spara tid, pengar och energi, samt känna dig trygg med all nödvändig data och alla uppgifter finns samlade för att tillgå vid behov.